Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gästforskarprogram

 

Syftet med gästforskarprogrammet är att ge intellektuell stimulans till QoG-institutet. Vi bjuder därför in banbrytande forskare som är framstående inom den forskning som bedrivs vid institutet. Gästforskare är välkomna att stanna en eller två veckor. Längre vistelser kan också bli aktuella om forskaren så önskar. Vi försöker att vara flexibla vad gäller tiden för vistelsen. Det enda kravet är att den äger rum någon gång under perioden
1 september  - 15 december eller 15 januari - 10 juni.

Gästforskare som kommer till QoG-institutet har inte några förpliktelser under sin vistelse. Allt som krävs är att man presenterar sin pågående forskning vid något av våra forskningsseminarier eller lunchseminarier. Vid sidan av det, så önskar vi bara att våra gästforskare ska vara tillgängliga för möten med QoG-institutets forskare. Man kan självklart fortsätta arbeta med sin forskning under vistelsen i Göteborg. Vi förser alla gästforskare med ett kontor och full tillgång till universitetets infrastruktur (som internet, bibliotek, kopiering, fax, e-post etc). Vi tror att QoG-institutet och Statsvetenskapliga institutionen erbjuder en stimulerande forskningsmiljö för besökare. Våra forskningsseminarier är kända för sina välrenommerade föreläsare och stimulerande diskussioner. Vårt arbetsspråk är engelska.

Bland tidigare gästforskare märks bl.a. Michael Johnston (Colgate University), Susan Stokes (Yale University), David and Ruth Collier (University of California, Berkeley), Eric Uslaner (University of Maryland), Desmond King (University of Oxford), Susan Rose Ackerman (Yale University), Margaret Levy (Washington University), Kathleen Thelen (MIT), Ben Ross Schneider (MIT)

 


 

Kontaktinformation

Victor Lapuente

Universitetslektor,

Telefon:
031-7866138

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-08-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?