Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

 

QoG-institutet är ett oberoende forskningsinstitut som tillhör Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Sammanlagt är vi 30 forskare som bedriver världsledande forskning om orsaken till och konsekvenserna av korruption och samhällsstyrningens kvalitet. Antalet forskare gör oss till ett av världens största forskningscentra inom vårt forskningsområde.
QoG-institutets forskargrupp är multinationell och tillsammans representerar vi flera olika samhällsvetenskapliga discipliner.

Vår forskning har från början haft en internationell inriktning. Vi deltar i flera internationella forskningsprojekt och är en aktiv partner i internationella nätverk som sysslar med korruptionsforskning och korruptionsbekämpning.

Institutets huvudsakliga syfte är att bedriva och främja forskning om korruption, men vid sidan av forskningen har informationsspridning och utbildning blivit en allt viktigare del av vår verksamhet under senare år.

För masterstudenter vid Göteborgs universitet finns möjligheten att läsa en 15-poängskurs som tar upp olika aspekter av samhällstyrningens kvalitet. Förutom studenter informerar och utbildar vi även politiker och tjänstemän inom offentlig förvaltning i frågor som rör korruption och korruptionsbekämpning.

Vår ambition är också att den breda allmänheten ska få ta del av vår forskning. Många av våra forskare deltar därför aktivt i samhällsdebatten genom att bland annat skriva debattartiklar, hålla öppna föreläsningar samt medverka vid mässor och andra publika arrangemang.
 

Film om QoG-institutet

Film om QoG-institutet (på engelska)

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2018-01-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?