Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledig anställning: Databasansvarig till QoG

Nyhet: 2017-02-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Statsvetenskapliga institutionen, Göteborg
Tillträde: Snarast
Provanställning tillämpas
Diarienummer: PET 2017/114


Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and local development (GLD) och Svenska valforskningsprogrammet. Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda. Vi finns i moderna och centrala lokaler i Göteborg.

The Quality of Government (QoG) Institute är ett oberoende forskningsinstitut vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. Institutet bedriver forskning om betydelsen av pålitliga, opartiska, icke-korrupta, icke-diskriminerande och kompetenta offentliga institutioner. Institutet finansieras av externa anslag och engagerar för närvarande cirka 25 forskare och doktorander. QoG-institutet grundades 2004 av professorerna Sören Holmberg och Bo Rothstein leds numera av docent Marcia Grimes. Dr Andreas Bågenholm är programansvarig för QoG-institutet. Mer information om QoG-institutet finns att läsa på www.qog.pol.gu.se

Ett av QoG institutets syften är att sammanställa länderjämförande komparativa datamängder innehållande olika mått på samhällsstyrningens kvalitet men också data inom andra relevanta ämnesområden som kan tänkas vara relaterade till samhällsstyrningens kvalitet. Dessa datamängder baseras på tillgängliga länderjämförande data, samt individdata som aggregeras till landnivå.

Quality of Government (QoG) institutet söker en eller fler databasansvarig.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

- Sammanställa och underhålla institutets datamängder med hjälp av Stata
- Samla in, bedöma och analysera nya data från forskningsgrupper, organisationer, akademiska tidsskifter samt rapporter
- Hjälpa institutets forskare genom att genomföra dataanalyser och besvara datarelaterade frågor
- Skapa tabeller, grafer och andra visualiseringar av data och forskningsresultat för presentationer och till publikationer
- Arbeta tillsammans med institutets programkoordinatorer för att hålla visualiseringsverktyg och hemsida uppdaterat.

I arbetsuppgifterna kommer det även ingå att se över möjligheterna till vidareutveckling av QoG institutets databas och de webbaserade gränssnitten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som med stor skicklighet och kapacitet kan utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du ska ha masterexamen inom statsvetenskap eller annat relevant samhällsvetenskapligt ämne. Du ska ha goda kunskaper i statistisk metod och ha erfarenhet av databearbetning med Stata. Kunskaper i R och LaTeX är önskvärt.

För att lyckas i anställningen krävs att du är analytisk, noggrann och är en god problemlösare. Du har mycket god tidsplaneringsförmåga, effektivitet och hög skicklighet i att kommunicera och samarbeta med ett stort, skiftande och mångsidigt arbetslag. Goda kunskaper i engelska krävs i såväl tal som skrift.

Tidigare erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt särskilt med kvantitativt fokus är meriterande. Det är också önskvärt med viss teoretisk förståelse av QoG relaterad forskning, men det är inget krav.

Ansökan

För ytterligare information om anställningen och för att ansöka, vänligen se:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/ledigaanstallningar/?id=19144&Dnr=826125&Type=S

AV:

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2015-11-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?