Databasansvarig till statsvetenskapliga institutionen och QoG-institutet

Nyhet: 2019-11-07

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR

Databasansvarig till statsvetenskapliga institutionen och QoG-institutet (PAR 2019/1426)

Diarienummer: PAR 2019/1426
Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
Placering: Statsvetenskapliga institutionen
Sista ansökningsdag: 2019-12-02

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö, politik och europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så-som Quality of Government institutet (QoG), Svenska valforskningsprogrammet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and local development (GLD) och Center for Collective Action Research (CeCAR). Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda. Vi finns i lokaler i centrala Göteborg.

QoG-institutet vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet, startades 2004 av professorerna Bo Rothstein och Sören Holmberg. Institutet bedriver forskning om betydelsen av pålitliga, opartiska, icke-korrupta, icke-diskriminerande och kompetenta offentliga institutioner och hur sådana skapas och upprätthålls. Namnet på institutet har hämtats från det engelska begreppet Quality of Government (QoG), vilket på svenska översätts till samhällsstyrningens kvalitet. QoG-institutet engagerar omkring 25 forskare och doktorander.

QoG-institutet tillhandahåller en av de mest använda databaserna inom statsvetenskap. Institutets datamängder bygger på ett antal datakällor som finns tillgängliga både som tvärsnittsdata och som tidsserie och inkluderar aggregerad data på individnivå med global täckning. Ett av QoG-institutets huvudsakliga mål är att tillgängliggöra komparativ tvärnationell och tvärregional data om QoG och korrelerande variabler för allmänheten.

Statsvetenskapliga institutionen och QoG-institutet söker nu efter ytterligare en kollega under två år till data teamet som kommer att arbeta med insamling och integration av komparativ data.

Hos oss kommer du få verka i en internationellt pulserande forskningsmiljö och få inblick i många olika forskningsprojekt. Du kommer att vara en del av ett kreativt och självgående team och få möjlighet att samarbeta med olika forskare inom QoG-relaterade forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter

Som databasansvarig kommer du tillsammans med din kollega att ansvara för att utveckla QoG-institutets system- och dataflöden samt att hantera komplexa datastrukturer med hjälp av såväl Stata som R. Till huvuduppgifterna hör att övervaka, samla in och analysera ny data från forskningsorganisationer, akademiska tidskrifter och rapporter. Att genomföra kvantitativa dataanalyser med hjälp av statistiska verktyg. Biträda seniora forskare med kvantitativ dataanalys och besvara datarelaterade frågor. Skapa tabeller, grafer och andra visualiseringar för att komplettera presentationer och publicerat material. Skapa och underhålla projektspecifika webbsidor, publikationer och datavisualiseringsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst en magisterexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne. Anställningen kräver goda kunskaper i statistiska metoder av relevans för samhällsvetenskapen och avancerad datahantering samt god kunskap i Stata, R (erfarenhet av Shiny är en fördel) och \LaTeX. Kunskap om databasdriven webbapplikationsprogrammering. Erfarenhet med HTML/JavaScript meriterande men inget krav. För att lyckas i anställningen behöver du ha en passion för att lära dig nya verktyg, hitta nya lösningar för att utveckla och förbättra QoG-institutets syntaxer för datahantering och för att förmedla kunskap om datatillgång till olika målgrupper.

Hanteringen av QoG-institutets databaser kräver att du kan tillämpa ett systemperspektiv och se helhet såväl som detaljer. Du ska ha mycket hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetsspråket är engelska krävs mycket goda kunskaper i engelska, både i tal- och skrift.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under 2 år med placering tills vidare vid statsvetenskapliga institutionen.
Tillträde 7 januari 2020.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Databasansvarig Natalia Alvarado
E-post: natalia.alvarado@gu.se

Administrativ chef Anna-Karin Ingelström
E-post: anna-karin.ingelstrom@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-12-02

ANSÖK

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.