Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stödmaterial

QoG:s stödmaterial är uppdelat i temanföreläsningar och möjligheten att med hjälp av ett visualiseringsverktyg själv arbeta med data.

De olika temana stöds av interaktiv grafik och lyfter några olika aspekter av samhällsstyrningens kvalitet samt belyser dessa genom frågeställningar och utmaningar. Stödmaterialet ger inga färdiga svar utan är framförallt ett stöd som kan ligga till grund för samtal och diskussioner kring exempelvis demokrati, jämställdhet, rättvisa, hållbar utveckling och ekonomi. De uppmuntrar även till källkritiska diskussioner och stödjer ett vetenskapligt sätt att arbeta.

I föreläsningarna kommer forskare och doktorander till tals. De kan ses som komplement till temana genom att erbjuda fördjupning i vissa avgränsade områden eller frågeställningar. Föreläsningarna, som är ungefär tio minuter långa, kan även användas helt fristående, som fördjupning eller vid introduktion av något ämnesområde. De står sig även mycket väl för den som bara är kunskapstörstig.

Mycket av QoG:s forskning baseras på statistik som finns lättillgänglig tack vare vårt visualiseringsverktyg. Det är kopplat till datamängden QoG Basic och erbjuder möjligheter att själv välja vilka variabler man vill titta på.

Lärarhandledningen förklarar en del viktiga begrepp och ger mer information kopplat till teman och föreläsningar. Här beskrivs också vår datamängd QoG Basic som är skapad särskilt med skola och utbildning i åtanke. Även mer generell information kring data, statistik och visualiseringsverktyget ges i den här delen.

Stödmaterialet har kunna tas fram tack vare finansiering av Stenastiftelsen mellan 2014-2016.

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?