Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsprogram

 

 

Majoriteten av våra forskningsprojekt under perioden 2007-2015 ingick i det stora forskningsprogrammet "The Quality of Government Institute" som startade 2007 och finansierades av Riksbankens Jubileumsfond. Temat för detta forskningsprogram var betydelsen av de offentliga institutionernas kvalitet (Quality of Government = QoG) för ekonomisk och social utveckling och en central del bestod i att bygga upp vår omfattande databank. i menyn till vänster kan du läsa mer om våra forskningsprogram.

 

Den 1 Mars 2012 startade ett nytt omfattande forskningsprojekt som går under ackronymen ANTICORRP (Anticorruption Policies Revisited: Global Trends and European Responses to the Challenge of Corruption). Finansiär är EU-kommissionens sjunde ramprogram. Totalt deltar 21 forskargrupper i 16 europeiska länder. QoG-institutet ansvarar för projektledning och utgör den enskilt största forskargruppen i projektet.

 

PERDEM - “The Performance of Democracies" är ett nytt stort forskningsprojekt inom QoG institutet. Projektet finansieras av ett "Advanced Research Grant" från Europeiska forskningsrådet som utlysts tilll professor Bo Rothstein. Det huvudsakliga syftet med projektet är att analysera sambandet mellan hur demokratier är organiserade och hur de väl de presterar när det gäller att generera välfärd, motverka korruption och hantera offentliga finanser. Projektet startade 2014 och pågår i fem år.
 

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2016-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?