Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Data

Välkommen till QoG-institutets datasidor. Här hittar du bland annat flera olika datamängder, ett datavisualiseringsverktyg samt en del tips och råd om hur du kan arbeta med vår data. All data är tillgänglig för omedelbar nedladdning utan registrering eller ansökan.

I menyn till vänster finns länkar till de olika sidorna. Under rubriken nedladdningsbara datamängder hittar du fem olika datamängder, varav tre är tillgängliga både som tidsserie- och som tvärsnittsdata. Vårt "flaggskepp" är den prisbelönta datamängden QoG Standard som innehåller mer än 2500 variabler. För att underlätta för den som, av olika anledningar inte vill arbeta med en sådan stor datamängd, har vi tagit fram en mer komprimerad version som vi kallar QoG Basic. Den innehåller de variabler från QoG Standard som har bäst täckning och högst kvalitet.

Datamängden QoG Expert Survey är baserad på våra egna webbundersökningar som vi sedan 2008 har utfört bland experter inom offentlig förvaltning. Data från expertundersökningen finns tillgänglig på både individnivå och landnivå.

QoG OECD är en ny datamängd med data för de länder som är OECD medlemmar. Den karaktäriseras av hög datadensitet såväl geografiskt som över tid.

EU Regional Data består av cirka 450 variabler från Eurostat och andra datakällor för tre olika nivåer; länder, större socio-ekonomiska regioner samt regioner för tillämpning av regionalpolitik.

Vår sjätte datamängd kallas QoG EQI Data och innehåller data om korruption på regional nivå inom EU, Den är baserad på en undersökning som har gjorts med 34.000 respondenter runtom i Europa.

Utöver våra datamängder så ebjuder vi också ett datavisualiseringsverktyg som gör det möjligt att skapa interaktiva kartor och scatterplots.

Under rubriken övrigt har vi samlat metodlitteraturtips, en lista över alla originaldatakällor, en lista över artiklar som använder sig av QoG data samt skapat en sida för Stata-användare som bland annat innehåller information om särskilda kommandon.

Kontaktinformation

Principal Investigator


Aksel Sundström

Databasansvariga


Natalia Alvarado Pachon

 
Cem Mert Dalli
 

 

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2019-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?