Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktik på QoG institutet

 

 

QoG-institutet startades 2004 av professorerna Bo Rothstein och Sören Holmberg. Vi är ett oberoende forskningsinstitut som tillhör Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Sammanlagt är vi 30 forskare som bedriver världsledande forskning om betydelsen av pålitliga, opartiska, icke-korrupta, icke-diskriminerande och kompetenta offentliga institutioner. Namnet på institutet har hämtats från det engelska begreppet Quality of Government (QoG), vilket på svenska översätts till samhällsstyrningens kvalitet.

Det huvudsakliga syftet av vår forskning är att besvara frågan om hur vi kan skapa and upprätthålla offentliga institutioner av hög kvalité samt att studera effekterna av samhällstyrningens kvalitet på en rad olika politiska områden såsom hälsa, miljö, social välfärd och fattigdom. Vi angriper dessa problem från en rad olika teoretiska och empiriska utgångspunkter.
 

 

Våren 2018

Utlysning

 

Vi söker praktikanter för vårterminen 2018 för en period på 10 eller 20 veckor med startdatum 16 januari eller 26 mars.

Praktiken ger möjlighet att få inblick i och praktisk erfarenhet av att arbeta med olika forskningsprojekt inom den akademiska världen samt i en internationell miljö. Arbetsuppgifter varierar beroende på de olika projektens behov men ger studenten möjlighet att:
 

- ta del av det dagliga arbetet på institutet

- deltaga i seminarium och andra evenemang som anordnas på institutet och på statsvetenskapiga institutionen

- hjälpa till med datainsamling, forskningssammanställningar och litteraturgenomgångar

- Hjälpa till med viss administration

Krav

 

Vi antar studenter som är inskrivna i ett mastersprogram. Vi söker högt motiverade, självdrivna praktikanter som är intresserade av samhällstyrningens kvalitet som forskningsområde. Kunskap om statistikprogram är meriterande. Arbetsspråket är engelska.
 

Ansökan:

 

Sista datum för ansökan om praktik våren 2018 är 24 november 2017.


För att ansöka, skicka in ditt CV och ett personligt brev till alice.johansson@gu.se

Om du har några frågor, kontakta oss via e-post.

 

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2017-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?