Till startsida
Göteborgs universitet
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

QoG-institutet

QoG-institutet startades 2004 av professorerna Bo Rothstein och Sören Holmberg. Vi är ett oberoende forskningsinstitut som tillhör Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Sammanlagt är vi 30 forskare som bedriver världsledande forskning om betydelsen av pålitliga, opartiska, icke-korrupta, icke-diskriminerande och kompetenta offentliga institutioner. Namnet på institutet har hämtats från det engelska begreppet Quality of Government (QoG), vilket på svenska översätts till samhällsstyrningens kvalitet.

Det huvudsakliga syftet av vår forskning är att besvara frågan om hur vi kan skapa and upprätthålla offentliga institutioner av hög kvalité samt att studera effekterna av samhällstyrningens kvalitet på en rad olika politiska områden såsom hälsa, miljö, social välfärd och fattigdom.

Medan den centrala frågan rör kvalitén i offentliga institutioner så angriper vi dessa problem från en rad olika teoretiska och empiriska utgångspunkter.

Se en film om QoG-institutet

(Ser filmen konstig ut? Testa att spela upp den i Mozilla Firefox)

Kalender

Till kalendern

Datavisualisering

Interaktiva kartor och grafer -

lätt att använda!

Finansiärer och partners

Sidansvarig: Alice Johansson|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?